Flevo Campus ontkiemt

Foodtrendwatcher Marjan Ippel voorspelt de foodtrend voor 2017: de boer zal steeds intensiever samenwerken met de wetenschapper. De Flevo Campus biedt hiervoor de plek bij uitstek!

Met alle goede wensen voor 2017 nog dagelijks om ons heen, ontkiemen in Almere de eerste zaadjes van de Flevo Campus. In volle wasdom ontstaat op en rond het Floriadeterrein een campus gebaseerd op een breed netwerk van vele Flevolandse bedrijven, wetenschappelijke onderzoekers, studenten, nieuwe ondernemers, bewonersgroepen en wie ook maar een innovatieve bijdrage wil leveren aan het oplossen van de voedselvraagstukken van moderne steden. Deze ambitie krijgt zijn eerste wortels in 2017.

Op 10 januari vindt van 14.45u tot 18.00u onder leiding van wethouder Peeters en gedeputeerde Appelman met terechte trots de aftrap plaats in de Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10 te Almere.

Voor wie graag in samenwerking met studenten van het MBO, HBO of WO en/of onderzoekers aan de slag wil met een vraagstuk, kan dan kennis maken met de Veldacademie Flevo Campus. De Veldacademie Flevo Campus opent nog deze maand haar deuren op de locatie van Aeres Hogeschool Almere.

Twee onderzoeksgroepen van het Advanced Metropolitan Solutions Institute (AMS) zijn gestart met hun toppers van de Wageningen Universiteit en de TU Delft. Uitkomsten daarvan zullen zich vertalen op en rondom het Floriade terrein in de vorm van de Straat van de toekomst (volledig circulair inclusief de voedselketen) en een Healing Garden (een tuin die het leven en de gezondheid van kankerpatiënten verbetert). Onderzoekers zullen de 10e januari aanwezig zijn om toelichting te geven. Een tweede kans voor nadere toelichting is in Amsterdam bij AMS 25 januari, wanneer de overeenkomsten worden bekrachtigd ten aanzien van de wederzijdse miljoeneninvestering in het gehele onderzoeksprogramma van de Flevo Campus en AMS.

In nauwe samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) zijn reeds co-creatie bijeenkomsten geweest om Flevolandse bedrijven te koppelen aan toponderzoekers op thema’s als de eiwittransitie en sexy uien. Dinsdag 24 januari volgt die over bokjes (met de toename van de verkoop van geitenmelk en dus meer geiten resteren ook meer bokjes, die heerlijk bereid kunnen worden in plaats van vernietigd). Ook OMFL is de 10e januari aanwezig en zal een en ander toelichten.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Ambassadeur Flevo Campus, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>