Top combi van slimme vrouwen en stoere Markthal op #Girlsday2014

Op mijn vraag aan de dames van de gemeente Rotterdam en Van Eesteren Bouw naar wat de leukste vraag van de meiden was, was het eensluidende antwoord: wat gaat er allemaal mis? Het eerlijke antwoord volgde onmiddellijk: elke dag heel veel om op te lossen en dat maakt werken aan een topproject als de Markthal zo verrassend leuk en afwisselend. Geen betere PR dan dat voor techniek voor meiden van het Emmauscollege en Melanchton College.

Na een uitgebreide rondleiding volgden twee opdrachten: 1) het raden van allerlei vondsten gedaan tijdens het aanleggen van de funderingen en 2) het uitfilteren van alle leidingen onder de grond. In het nagesprek bleek hoezeer de meiden niet alleen hadden genoten, maar ook heel wat hadden opgestoken. Belangrijkste conclusie van de topvrouwen van de gemeente en Van Eesteren was dan ook dat als in deze groep meiden alsnog kiezen voor techniek, ze kunnen rekenen op welwillende positieve reacties van de meiden die wat anders zullen gaan doen. Belangrijkste succesfactor: de dames die al in de techniek werken en met verve hun passie voor techniek weten over te brengen op een plek die tot de verbeelding spreekt.

 

Girslday is een initiatief van VHTO, het Landelijk Expertisebureau voor meisjes en vrouwen en beta/techniek. De Portangels, het Rotterdamse netwerk voor vrouwen in de haven, ondersteunt dit initiatief door de meer dan 400 aangesloten vrouwen te enthousiasmeren hun bedrijf mee te laten doen en zelf als rolmodel op Girlsday een prominente rol te laten vervullen. Deze mede-oprichter van Girslday en bestuurlijk trekker van Techniekpact Zuidwest is dan ook apetrots op Karlien Stroeve, Sabine van der Spek, Laurence Peels, Matija Stanicic, Ine Jans, Linda Rijnsburger, Sylvia Rijnsaardt, Faye Hewitt (van de gemeente Rotterdam) en Judith de Jong en Annieke Smit (Van Eesteren Bouw).

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt, Participatie, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>