Horecadiploma’s voor dames van Cleo-Patria in vrouwenstudio Jasmijn

Vol terechte trots namen de 10 deelnemers aan de koksopleiding van Cleo-Patria hun officiele Albedadiploma’s in ontvangst. Door de opleiding in eigen beheer te doen in samenwerking met Albeda konden de kosten worden gehalveerd. Cleo-Patria schoot de kosten voor de deelnemers voor. Met cateringopdrachten hebben zij dit terugverdiend. Cleo-Patria toont dat als je organiseert op kracht, ook vrouwen met geen of weinig opleiding economisch zelfstandig kunt maken.

Drijvende kracht is docentkok Michiel de Hoog van het Albedacollege. Zijn aanpak van de lessen aan de dames in vrouwenstudio Mona Lisa in IJsselmonde maakte dat ze alle 10 het traject hebben afgerond. Cateringopdrachten kwamen onder meer van Kerst in Walhalla (10 dgen lang voor 150 mensen per avond koken en serveren) en wijkactiviteiten vanuit en rondom Mona Lisa.

Cleo-Patria bereikt met haar vrouwenstudio’s inmiddels jaarlijks 1500 vrouwen. Bij de diploma-uitreiking in studio Jasmijn aan De Mussetstraat waren velen aanwezig. Goed voorbeeld doet volgen. En nu zorgen dat de dames hun cateringbedrijf verder kunnen opbouwen zodat ze allen economisch zelfstandig kunnen zijn. De eerste cateringopdracht kwam nog die middag binnen: buurtbewoners feliciteerden de dames met bonbons en een opdracht.

 

 

Hiep hiep hoera voor Saida Hssayen, Najima Laghmaoui en Fatima Zohra Salhi uit Hoogvliet; Samia Lakuiri uit Schiebroek; Fatima Zohra Mellouk en Rahma Ainsbai uit Feijenoord; Bouchra Assaidi en Zoubadi Achbar van IJsselmonde Mona Lisa; Nora er rfig en Naima el Filali van IJsselmonde Jasmijn. Goed voor 7 diploma’s en 3 certificaten.

Dit bericht is geplaatst in Participatie, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>