@Jarige_Job, @StgRosarium en @BenefitsforKids tussen 60 Kroonappels van @OranjeFonds in @bieb010

60 Kroonappels waren verkozen ter ere van de troonswisseling door het Oranje Fonds. Drie winnaars daarvan komen uit Rotterdam. Sinds vandaag tot 28 maart zijn alle kroonappels te zien in de hal van de Centrale Bibliotheek (tegenover Vrijwilligerswerk Rotterdam en de Rotterdampas). Terecht warme aandacht voor stichting Jarige Job, stichting Rosarium en stichting Benefits for Kids.

De tentoonstelling geeft niet alleen het overzicht van de 60 kroonappels, maar biedt ook de mogelijkheid achtergrondinformatie en beeldmateriaal van de projecten te bekijken. Zo laat Benefits for Kids zien hoe jongeren aangesproken worden op hun talenten en met een mentor tot inspirerende daden komen (en de mentor onbekend terrein in het Rotterdamse en de regio ontdekt). De eerste mentoren vanuit de gemeentelijke organisatie doen mee en dat kunnen er zeker meer worden.

Stichting Jarige Job maakt het mogelijk dat kinderen die opgroeien zonder genoeg geld toch nog hun verjaardag kunnen vieren met behulp van de verjaardagsbox. Na de actie van RTV Rijnmond eind 2013 geen onbekende meer. Ze kregen zelfs het college van Burgemeester en Wethouders zover om te shoppen voor dit goede doel.

Stichting Rosarium is van vrouwen voor vrouwen. Van generaties aan tafel om de generatiekloof te verkleinen over de culturele verschillen heen tot dialogen over lastige thema's als te maken krijgen met jeugdzorg, steeds weer slaagt Rosarium erin laagdrempelig en met aandacht voor elkaar zinvolle nieuwe ontmoetingen te realiseren. Zoals nu weer in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Ook de 57 kroonappels uit andere gemeenten inspireren tot meer met en voor elkaar te doen. Zeker de moeite waard om voorafgaand aan de marktboodschappen even binnen te lopen!

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>