Rotterdam gay destination een feit, nu nog beter op de kaart met onder meer een portal en roze stadsmarinier

Gisteren was de Burgerzaal van het stadhuis geheel gevuld met ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, politici en andere belangstellenden die aanbod hebben voor de LHTB'ers in Rotterdam en bezoekers aan Rotterdam. Van feesten tot de Roze Ouderensalon, van sporten tot hotelovernachtingen, van roze kerkdiensten tot gayhoreca, Rotterdam is reeds een Gay Destination. Niet zozeer omdat het per se deze doelgroep specifiek naar Rotterdam wil halen, maar vooral omdat Rotterdam als superdiverse stad elke bezoeker als in een veilig warm thuis verwelkomt. Seksuele diversiteit is een onlosmakelijk deel van de gehele stad en dat laten zien is in het belang van alle Rotterdammers.

Het borrelde aan de vele brainstormtafels. Geïnspireerd door Frank van Dalen vlogen de rode draden door het beschikbare aanbod over de tafel. Alle deelnemers zijn ervan overtuigd dat alleen met goede samenwerking en elkaar sterker maken uiteindelijk elke leverancier en de stad meer kunnen profiteren. Afgesproken is in ieder geval een gemeenschappelijke portal te ondersteunen met het leveren van en permanent onderhouden van het gehele aanbod in de stad. Rotterdam Partners beziet de mogelijkheid hoe dit onderdeel te maken van World Port World City. Ik zal in samenspraak met de burgemeester bekijken hoe we het beste een roze stadsmarinier kunnen vormgeven zodat de betreffende ondernemers in de stad op maat kunnen worden bediend. Met dank aan initiatiefnemers Jos Hooyschuur, Emile Klep en Claus Verbrugge zijn de eerste concrete stappen gisteren gezet om Rotterdam Gay Destination echt op de (inter)nationale kaart te zetten. En nu volhouden!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>