Meer @Jet_Net bedrijven gezocht als @Bresser_groep, @VNONCWWest helpt!

Met 89 bedrijven en 175 scholen in Nederland toont JetNet al jaren de gezamenlijke inzet om meer leerlingen op de middelbare school de ernst (gunstige arbeidsmarktpositie) en lol van kiezen voor techniek en technologie bij te brengen. Helaas is er voor scholen een wachtlijst omdat er nog te weinig bedrijven meedoen, ook in deze regio. Met een wervelende presentatie van de gebroeders Bresser aan een breed internationaal gezelschap dat in landen als Denemarken en Estland JetNet wil implementeren realiseer je weer, wat de kracht is van JetNet.

Aansprekend voorbeeld van techniek en technologie in de praktijk van Bresser is de herfundering van de Arminiuskerk. Een knap staaltje innovatieve herbouwingskunst van de fundering met intact laten van het functioneren van het gebouw boven de grond. De vertegenwoordigers van ministeries en scholenkoepels van Denemarken en Estland waren dan ook onder de indruk van het enthousiasmerend verhaal van Taco en Jasper Bresser, waaruit niet alleen de passie bleek voor de werkzaamheden van hun bedrijf maar vooral de vanzelfsprekendheid waarmee zij als JetNetbedrijf met scholen als het Libanon Lyceum samenwerken door complexe opgaven in de praktijk met leerlingen op te lossen. Het is voor Bresser niet alleen een manier potentiële toekomstige werknemers te interesseren en opleiden voor techniek, maar ook levert het een bijdrage om op nieuwe ideeën te worden gebracht en het teamwork in het bedrijf zelf te versterken.

JetNet is met vele bedrijven en landelijke lerarennetwerken onderdeel van het Europese netwerk inGenious. In dat kader werd deze week een werkbezoek gebracht aan Nederland, waarbij Bresser in samenwerking met het Libanon Lyceum in Rotterdam een werkbezoek in de praktijk voor haar rekening nam.

Dat er voor scholen helaas een wachtlijst is, bleek ook tijdens het recente werkbezoek van staatssecretaris Dekker en VNO-NCW voorman Wientjes aan Techniekpact Zuidwest. Daarom wordt samen met VNO-NCW West de “aanval” ingezet om ook het tekort aan JetNetbedrijven in deze regio snel weg te werken. Met de bedrijven die al meedoen, zoals Bresser, als inspirerende ambassadeurs.

 

Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt, Innovatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>