@rwaseens … 664 VMBOleerlingen op zoek naar hun verhaal

Wat is er nu leuker, beter en toffer dan je eigen verhaal vormgeven, zoals jij dit wilt en dat te mogen doen met kanjers als So You Think You can Dance winnaar Danny Boom, IT-publicist Francisco Jole, RTV-programmamaakster Jet Sol, Guy van 010 isn't just a code en docenten van de Cultuurschool? Met de kick off vanochtend in het Zuidpleintheater net achter de rug, gaan 664 VMBO-leerlingen uit het tweede jaar van 9 scholen in Rotterdam, Zwijndrecht, Amsterdam en Maasland op zoek naar de verbeelding van hun verhaal. Alles mag: Vloggen, dichten, dansen, zingen, tijdschrift, film, app etc.

Met de tweede editie van Er was eens … laat initiatiefnemer Passionate bulkboek zien dat VMBO-leerlingen taliger zijn dan veelal gedacht mits het aansluit bij eigen interesses. Vele verborgen taaltalenten kwamen al naar boven in de eerste editie. Drager van het succes is naast goede begeleiding en inzet van helden, toch vooral het plezier dat de leerlingen beleven aan zelf een verhaal te mogen vormgeven met als winst het in produktie komen van het verhaal. Vorig jaar ging de 20 minuten durende film van een groep van Thorbecke in première bij Cinerama.

Waar vorig jaar de pilot gestart is in Rotterdam met Rotterdamse scholen is de tweede editie uitgegroeid tot een benchmark van meerdere scholen in meerdere gemeenten. En het groeimodel is nog niet af. Er was eens … bewijst dat enthousiasmeren voor meer taligheid niet alleen kan, maar ook meer leesuren oplevert. Met een groot dank je wel aan aan VSB-fonds en SNS Reaal: zonder financiering van deze twee had dit niet gekund. Kortom een mooie co-produktie in wording. Op naar de finale 28 mei in Theater Zuidplein!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>