374 leerlingen van Rotterdam Zuid klaargestoomd met #skillsjunior op @skillsmasters

Gisteren was de finale van Skills Junior tijdens Skills Master. Met vijf verschillende wedstrijden konden 374 leerlingen bewijzen hoe vaardig ze waren bij het bouwen van een brug, het in elkaar zetten van een boot, een draad door aders rijgen, verf mengen en een lamp brandend krijgen. De leerlingen waren afkomstig van 11 basisscholen van Rotterdam Zuid.

De Rotterdamse Zorg had een speciale hoofdprijs voor de winnaars: bezoek van Tante Toos aan de winnende school. Aangemoedigd door hun ouders en leerkrachten ging het in de finale fel aan toe. Kennis maken met beroepen op deze speelse wijze draagt bij aan een bredere en betere afweging van basischoolleerlingen voor vervolgonderwijs. Op een arbeidsmarkt die zich steeds sneller ontwikkelt, de vele keuzes aan opleidingen en de diverse talenten van leerlingen maakt een goede keuze niet eenvoudig. Ook voor ouders is niet alles goed inzichtelijk. Het was goed te zien dat diverse meiden tegen hun eigen verwachtingen in de techniekuitdagingen wonnen.

Met de arbeidsmarktbijsluiter van de gemeente Rotterdam, een talentportfolio, de blikmsemstages van JINC Rotterdam en vele gerichte activiteiten van diverse sectoren op scholen is er op Rotterdamse scholen een goed keuzemenu ontstaan voor vroege loopbaanorientatie. Skills junior, vorig jaar een experiment met 160 leerlingen, bewijst in 2014 met meer dan een verdubbeling een goede aanvulling. Voor scholieren was de topattractie Mees Kees, volgend jaar weer van de partij.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt, Participatie, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>