Hoezo Rotterdam te weinig innovatief? Lees en steun INN010

Eén van Rotterdams best bewaarde geheimen is het innoverend vermogen van de stad op alle denkbare gebieden. Dit zou geen probleem zijn als we op een zelfvoorzienend eiland zouden leven met onuitputtelijk verdienvermogen. De realiteit is een andere. Niet alleen voor producten en diensten zijn we steeds afhankelijker van alles om ons heen, zowel nationaal als internationaal. Maar ook om de beste mensen aan ons te binden zijn we daarvan afhankelijk. Daarom hebben bedrijven en instellingen als Deloitte, RDM Campus, Stadshavens, Van Lanschot Bankiers en de gemeente Rotterdam de handen ineen geslagen om het innoverend vermogen van Rotterdam letterlijk van tekst en beeldmateriaal te voorzien: INN010.

Vrijdag 13 december werd het eerste nummer gelanceerd onder de klanken van “This is the moment”. En dat is een waarheid als een koe. Op de drempel van economisch herstel zien we alom in de stad prachtinnovaties op het punt van doorbreken. Het magazine staat vol met voorbeelden als de Electric Scooter Factory, Hyperbody, de Concept Houses op Heijplaat, het Drijvend Paviljoen, de door OVG duurzaam ontwikkelde Maastoren en de lampen van gerecyclede zeekaarten van Bom Design.

Voor vernieuwingen zijn twee zaken belangrijk: nieuwe verbindingen tussen bestaande elementen en mensen die dwars denken en doen. Daarvoor zijn plekken nodig waar dit kan plaatsvinden. Rotterdam kent er heel wat, zoals de RDM Campus met een Makersspace waar hoogwaardige technologie bereikbaar wordt voor het MBO- en HBO-onderwijs, voor vernieuwing binnen bestaande bedrijven als Imtech en Ampelmann en voor nieuwe bedrijven. Of neem de Rotterdam Science Tower met het ultramoderne medisch lab van Viroclinics, het Erasmus Center voor Entrepreneurship en vele startups. Denk aan Schieblock, Westerlingen en ZoHo met een waaier aan creatieve bedrijvigheid en wellicht het nieuwe Central District East.

En zo zijn er nog veel meer. Behoort u ook tot de grote vernieuwers in de stad en wilt u zich verbinden met anderen, meldt u zich dan bij de redactie van INN010, info@aenabusiness.nl. Zodat in de volgende nummers nog veel meer succesverhalen de ronde kunnen doen, goed voor u, Rotterdam en de rest van de wereld.

 

Dit bericht is geplaatst in Innovatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>