Buurtkerstfeest De Nieuwe Nachtegaal hartverwarmend met een nieuwe buurtsuper

Zaterdag 14 december vierde De Nieuwe Nachtegaal het Buurtkerstfeest. Tijdens het feest mocht ik de Buurtservice MCD de Nieuwe Nachtegaal openen. Deze buurtsuper is er gekomen dankzij de woningbouwcorporatie, supermarkt MCD en vele vrijwilligers. De gemeente Rotterdam heeft het laatste stukje ontbrekende startfinanciering geleverd. Dankzij de vrijwilligers is de buurtservice alle werkdagen geopend van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdagochtend. De gangpaden zijn extra breed en er is een thuisbezorgservice. Om de hoek staat de koffie klaar in de Nieuwe Nachtegaal. Het kan niet anders dan dat de wijk de buurtsuper steunt door daar vele boodschappen te doen.

 

Tijdens het buurtkerstfeest liep half Charlois uit voor warme glühwein, appelflappen, koffie, bric brac van opgeruimde zolders, fraaie lekkere cupcakes, fietsmaatjes, de wijkverpleegkundige, mozaïeken maken, kerstspulletjes en nog zoveel meer. Voor buurtbewoners met eigen initiatieven voor de wijk waren de gemeenteambtenaren van Stadsinitiatief in touw om de initiatieven door te kunnen geleiden. Hartverwarmend om de grote betrokkenheid van omwonenden van De Nieuwe Nachtegaal te hebben mogen ervaren.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>