Gala Etnische ZakenVrouwen Nederland vierde voor de 9e keer diversiteit aan de top

Afgelopen zaterdagavond 23 november 2013, mocht ik een ieder welkom heten namens het college B&W van Rotterdam. Deze keer een andere lokatie, het Hulstkampgebouw en een soberder programma. Maar zeker niet soberder in uitstraling en belang. Zolang de top van onze organisaties en bedrijven niet divers zijn, is er nog een lange weg te gaan waarbij het extra belichten van de de goede voorbeelden noodzakelijk blijft.

Het gala van de businessclub Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) draagt haar steentje op verschillende manieren bij. Letterlijk staan toptalenten in de schijnwerpers die avond. Met winnares Iman Eddini, HRM-directeur van de Hema tot Etnische Vrouwlijke Manager 2013, is er zo één. Maar net zo belangrijk is het old boys network te verbinden met een groeiend en sterker worden new girls network.

Langzaam maar zeer worden de rolmodellen steeds zichtbaarder. Zoals Rotterdamse voorbeelden als directeur Euromast Souãd El Hamdaoui, mede-eigenaar restaruant Obba en andere ondernemingen Maaike Dogan en Laamia Elyounoussi oprichtster van het ecologisch schoonmaakbedrijf Schone zaak. Aan onze universiteiten studeren momenteel studenten waarvan 12% van bi-culturele afkomst. Kortom het gaat betere en ze komen eraan. Met hulp van onder meer het gala EZVN kan en moet het sneller.

Volgend jaar lustrumjaar, ik hoop dat we dan met vele bedrijven en organisaties aan tafel zitten om het belang en de uitstraling groter dan ooit te demonstreren.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>