Hefpark Feijenoord buurthuis van de toekomst?

Aan de voet van de Hef ligt de entree van Feijenoord. Grootse plannen staan op stapel voor deze plek. De economische crisis en bezuinigingen gooiden roet in het eten. De plek verwaarloosde. Bewoners en bevriende professionals zoals ontwerper Bas Sala en stedebouwkundige Joris Vermeiren kwamen in actie. Motor van het geheel vormt Bep Adamus, bewoonster van de Stieltjenspleinflat en bestuurslid van Wijkorganisatie Feijenoord Kop van Zuid. Het was een eer met haar dit bijzondere park vandaag te mogen openen.

 

Na een jaar is dit al zichtbaar een plek waar bewoners samen komen met gedeelde passies, zoals die voor duurzame energie (met dank aan Denk Groen eerste zonne-energiepaneel al geplaatst) en groente en bloementeelt (met dank aan Creatief Beheer kon een ieder alvast een eigen bol verstoppen). De parkmeubels van Bas Sala nodigen uit plaats te nemen. De BMX-pumptrack is onmiddellijk in gebruik genomen. Dit belooft veel goeds voor de BMX-dirttrack in wording.

 

Ik hoop dat de eigenaren van de grond tezamen met deze groep actieve Rotterdammers ook bij toekomstige plannen de getoonde energie, creativiteit en gedeeld eigenaarschap van dit Hefpark willen meewegen. Dit kan uitgroeien tot een prachtige parel van gebiedsontwikkeling waarbij plek is voor een van de buurthuizen van de toekomst. Daar waar mensen zelf kiezen voor wat, waar, wanneer en met wie ze iets samen willen doen en zelf daarvoor de handen uit de mouwen steken, ontstaan de nieuwe buurthuizen die passen bij de 21e eeuw. Allemaal verschillend. Hier gaat het om tuinieren, crossen en recreatie. Elders om samen breien of honden laten spelen. Zo divers als ook de Rotterdammers zelf zijn.

 

Dit bericht is geplaatst in Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>