Taal Dichtbij! bereikt nu ook meer Chinese Rotterdammers dankzij Stichting Perspectief

Voor de zomer zijn 15 groepen Taal Dichtbij! bij Stichting bij Corrie gestart. Dankzij grote toeloop en animo zijn in september 10 en oktober 6 extra groepen gestart. Onder deze groepen, één speciale, te weten een groep Chinese Rotterdammers. Door de samenwerking met Stichting Perspectief Chinezen in Nederland is het gelukt ook deze zeer gemotiveerde groep te bereiken. Inmddels hebben zich meer groepen via Stichting Perspectief gemeld.

Het succes van Taal Dichtbij! zit in de combinatie van formele en informele educatie. Zo staat er een professionele taaldocent voor de groep met ondersteuning van een vrijwilliger. De locatie is altijd in de buurt. Het taalprogramma is laagdrempelig en praktisch.

In het werkbezoek aan de Chinese groep bleek dat het de deelnemers niet uitmaakt of de groepen gemengd zijn met Rotterdammers met andere culturele achtergronden. Op verzoek van de groep zelf wordt tijdens de lessen de nadruk gelegd op mondelinge vaardigheden, omdat schriftelijke vaardigheden goed zelf thuis kunnen worden geoefend en verbeterd. Door een mooie samenwerking met de Hogeschool Rotterdam is er één keer per week logopedische ondersteuning dankzij studenten logopedie. In de praktijk vaak nodig omdat het Chinees en het Nederlands qua klanken ver uit elkaar liggen.

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>