#Stadsinitiatief @Luchtsingel mede dankzij @ProRail over het spoor

De houten brug vordert gestaag, evenals de voorbereidingen voor het park Pompenburg. Met het deel dat vannacht is ingehesen is letterlijk de brug geslagen tussen Noord en Centrum. Vanaf 00.45 uur waren de genodigden op het dak van de Hofbogen er klaar voor. Na wat gedoe met onder meer de stroomvoorziening kon het eerste element na enkele uren de lucht in.

Met warme woorden van Pro-Rail en mijzelf voor dit project en de samenwerking van vele partijen en een glas prosecco doorstonden tientallen de koude uren in de nacht om het moment van plaatsing mee te mogen maken.

Voorjaar 2014 geschiedt de aanleg van park Pompenburg en eind 2014 volgt het dak van de Hofbogen, waarmee de Luchtsingel in zijn geheel zal zijn opgeleverd. Zonder de verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen van initiatiefnemers Elma van Boxel en Kristian Koreman van bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) was dit niet tot stand gekomen.

De aanleg van de Luchtsingel ging van start met de aanleg van de DakAkker en het eerste stuk van de luchtbrug medio 2012. Nieuwe verbindingen zijn er gelegd in het gebied en nieuwe voorzieningen. Van de Biergarten tot de voorstelling met buurtbewoners van Wunderbaum in een houten theater op het dak van de Hofbogen. Van Groos tot de debatten van Vers Beton in BAR. Van de Amsterdamse ambassade tot een 06-restaurant op de Luchtsingel. Deze hotspot in Rotterdam trekt inmiddels vele Rotterdammers die actief worden in dit gebied. Maar dat niet alleen.

Bezoekers komen van vele kanten en ook vakgenoten in binnen- en buitenland prijzen deze vernieuwende vorm van gebiedsontwikkeling die bruggen slaat tussen het fysieke en het sociale, tussen (ver)bouwen en bewoners en ondernemers, tussen hardware en software. Zo dingt het gebied onder de naam Test Site Rotterdam mee naar de Gouden Piramide van de AVRO. Vanaf zaterdag 9 november 17.00 uur Nederland 2 worden de drie finalisten uit de 54 inzendingen getoond. ZUS is in de laatste aflevering van 30 november aan de beurt.

 

Dit bericht is geplaatst in Bijzondere Projecten, Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>