Succes opleiding Glasvezelmonteur toont de waarde van samenwerking

Onlangs heeft wethouder Louwes aan Giovania Banks haar arbeidsovereenkomst als glasvezelmonteur bij Datacom uitgereikt. Zij kreeg deze overeenkomst omdat ze met succes, en als eerste, de opleiding Aankomend Glasvezelmonteur heeft afgerond.

Deze opleiding is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, het Albeda college, Werkgeversservicepunt DAAD en werkgever Datacom. Het doel is om Rotterdamse mannen en vrouwen tussen de 30 en 45 jaar vanuit een uitkering te krijgen in een baan met toekomst. De deelnemers laten zich (om)scholen door een vak te leren waarnaar vraag is. Glasvezelmonteur is zo’n beroep met toekomst: De vraag naar glasvezelmonteurs groeit. Steeds meer bedrijven en particulieren gaan over op het moderne en snelle glasvezelnetwerk, daarom is de vraag naar glasvezelmonteurs vanuit het bedrijfsleven groot.

Na het behalen van het certificaat kunnen de Aankomend Glasvezelmonteurs met een korte proefperiode van twee maanden en behoud van uitkering aan het werk bij Datacom Drechtsteden in Papendrecht. Binnen dit bedrijf krijgen ze, bij voldoende motivatie en inzet, een contract van minimaal 6 maanden en worden ze binnen het bedrijf verder geschoold tot Glasvezelmonteur. Op deze manier – door een scholingstraject op maat – zijn al eerder met succes acht mensen geplaatst. Dit bewijst dat overheid, onderwijs en het bedrijfsleven en niet in de minste plaats ook werkzoekenden gebaat zijn bij gerichte samenwerking. Zo kunnen zij elkaar versterken en gezamenlijk problemen aanpakken.

Dit bericht is geplaatst in Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>