Feijenoordse Buitenkookkampioenschap 1e ronde

Wethouder zijn is een enorm eervol ambt. Extra glans krijgt dat als je onderdeel mag zijn van warme verbindingen tussen buurtbewoners, die elkaar niet vaak spreken. Met dank aan de Groene Loper kookten zondag 6 oktober twee kookteams van het Wijkpastoraat Bloemhof en buurthuis de Vliegwiel respectievelijk Somalisch, Pakistaans Turks en Surinaams in de prachtige Botanische tuin Afrikaanderwijk. Groene vingers ontmoeten smulpapen en v.v.

Mijn rol was die van jurylid. Niet dat ik nu veel verstand heb van voeding en excellent koken, maar mocht gelukkig vertrouwen op mijn enthousiaste smaakpapillen die genieten van vele wereldkeukens. Onder uitmuntende leiding van juryvoorzitter tv-kok op Zuid Hubert Trinidad en begeleiding van de groenexpert Paul de Graaf van Eetbaar Rotterdam werd een serieus oordeel geveld over het alom voortreffelijke eten met gebruikmaking van kruiden uit de Botanische tuin.

De eervolle vermelding ging naar de pizza van Marian Bentvelzen die buiten mededinging in haar eentje in haar minibakoven het smakelijkste van de dag had gemaakt: drie soorten bijzondere pizza's. De winnaars waren dankzij goede textuur, verrassende combinaties het Wijkpastoraat Bloemhof met de Pakistaanse en Turkse hapjes. Het was spannend, want het scheelde maar 1 punt met de nummer twee, Vliegwiel.

Zaterdag 12 oktober de tweede ronde alwaar ik wederom mag jureren om 15.30 uur in de Educatieve tuin de Enk. Helaas mis ik de finale zondag in de Oranjeboomstraattuin, maar ben ervan overtuigd dat ook dat wederom een groot genoegen en goede onverwachte ontmoetingen zal opleveren.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Feijenoordse Buitenkookkampioenschap 1e ronde

  1. Gudrun zegt:

    Wat een leuk blogartikel. Ik heb gelijk zin om het nog een keer te doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>