Femme Fabrique atelier van start bij Proeftuin Feijenoord

Wethouder Louwes was op dinsdag 1 oktober op bezoek bij het Femme Fabrique atelier dat die dag van start ging bij Proeftuin Feijenoord. Femme Fabrique is één van de zestig organisaties die samen huisvesten op de persoonsdam in Buurthuis De Dam en de Nieuwe Persoonshal. Deze worden zo getransformeerd tot Proeftuin Feijenoord. Proeftuin Feijenoord draait om samenwerking. De deelnemers moeten vooral doen waar ze voor zijn opgericht en waar ze goed in zijn, maar juist in de samenwerking wordt meerwaarde gevonden. Louwes: “De Proeftuin biedt veel kansen voor slimme verbindingen tussen de organisaties. Zo zie je dat vrouwen Femme Fabrique beter kunnen vinden doordat ook kinderopvang, basisscholen en sociale raadslieden dichtbij zitten.”

Femme Fabrique richt zich op vrouwen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en veelal geen recht hebben op een uitkering. Het gaat er om deze vrouwen dichter bij een betaalde baan te brengen door te versterken waar zij al goed in zijn. De vrouwen die deelnemen kunnen in de Femme Fabrique werkplaatsen werkervaring opdoen en hun kwaliteiten en talenten ontwikkelen. Coaching en begeleiding zijn hierbij van groot belang, maar minstens zo belangrijk zijn de opdrachtgevers. Zonder hen immers geen werk. Korrie Louwes: “Het draait er om vrouwen die dingen kunnen het vertouwen te geven dat ze hiermee ook een Euro kunnen verdienen. Economische onafhankelijkheid blijft een belangrijk issue voor veel vrouwen in Rotterdam.” Zo doen de vrouwen van het Femme Fabrique atelier in Feijenoord betaald productiewerk voor Rotterdamse modeontwerpers. Een van hen is de Rotterdams ontwerpen Sam Cruden, die in het verleden voor diesel en Hugo Boss heeft gewerkt: “Ik ben een eigen label gestart en wilde de productie niet in Hongkong of in Italië, maar thuis in Rotterdam. Zo ben ik bij Femme Fabrique terecht gekomen.” Volgens initiatiefnemer Mireille van den Berg is Femme Fabrique interessant voor startende en exclusieve ontwerpers. Van den Berg: “Met het Femme Fabrique atelier kunnen we bereikbaar en met kleine oplages werken. Bovendien geeft het werk van Femme Fabrique een extra dimensie aan het product.” Naast het naaiatelier werken via Femme Fabrique ook vrouwen in de horeca en worden flexwerkplekken geboden aan startende ondernemers.

 

Dit bericht is geplaatst in Participatie, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>