I Tech You Paviljoen opent nieuwe deuren naar technologie, #techniekpact zuidwest werkt!

Rotterdam is een stad vol talenten en een stad dat veel innovatiekracht heeft. Een stad dat vanwege onder meer de haven een grote technieksector kent. Niet alleen geldt dit voor Rotterdam, dit bestrijkt heel het Rijnmond gebied. Om ook in de toekomst voldoende technici aan het werk te hebben is het nodig dat de talenten van nu gevoel krijgen voor de wereld van techniek van morgen. En dat kan hier bij het Rotterdamse Calvijn College.

Daar doen we samen met overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven alles aan om dat te realiseren. Dit is ook nationaal van belang, daarom zijn we ook aangesloten bij het Techniekpact Zuidwest om dit gezamenlijk te realiseren in dit landsdeel.

Vandaag openen we een prachtig initiatief om jongeren en techniek wat meer kennis met elkaar te maken. Wat begonnen is als een droom van deze school met een oude conciërgewoning, is nu een prachtige inspirerende plek geworden. Een trotse plek voor de leerlingen en docenten van deze school, maar ook een voor bewoners uit Vreewijk en ouders van de leerlingen in Rotterdam Zuid (nu binnenin het paviljoen te zien bij de kraampjes de projecten techniek die leerlingen samen met Havensteder en bewoners in Vreewijk hebben opgepakt).

Maar ook een bijzondere plek in wording voor Rotterdamse bedrijven in de techniek. Het aantal dat zich aan deze stichting heeft verbonden is groeiende en heeft hard meegewerkt aan het mogelijk maken van de eerste stappen voor dit paviljoen ( oa Van Oord, Dura Vermeer, Qurrent, Havensteder, Stichting Groen en Duurzaam Doen in Vreewijk, Krill Architecten, Observatorum). Maar ook verschillende fondsen zoals stichting Job Dura en de deelgemeente Feijenoord). Er is plek voor nog veel meer bedrijvigheid hier!
Uiteindelijk houden we de ambitie om met dit paviljoen en de programmering ervan vanuit Rotterdam Zuid bij te dragen aan de positionering van Rotterdam als stad waar slimme leerlingen kiezen voor techniek en daarin werk vinden in onze regio waarmee we onze plek als belangrijke Delta in Europa en daarbuiten kunnen versterken.

De conciërgewoning is vanaf vandaag geen oude woning meer, maar officieel het I Tech You Paviljoen Rotterdam!

 

Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt, Innovatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>