Kippevel van de vrouwen van 10 voor taal in Charlois

Het begon met een bevlogen Pembe van Dock010 en 9 andere bi-culturele vrouwen die ge├źnthousiasmeerd door OpZoomerMee een jaar geleden taalles zijn gaan geven. Doel: elke vrouw een groep vrouwen Nederlands leren aan de hand van de dagelijkse praktijk. Prachtvoorbeelden kwamen voorbij zoals de benodigde woorden bij het fietsen (richting is niet rechtdoor). Of de boodschappentas Paper Back van Stadsbeheer om de ontmoeting tussen buren te faciliteren en mee te doen aan papierrecycling. Maar ook het 10-minutengesprek op de school van kinderen.

 

Vanochtend zat de zaal met meer dan 100 vrouwen bomvol. Velen daarvan verkeerden alleen in eigen kring of nog vaker alleen thuis. Stuk voor stuk vrouwen die nauwelijks Nederlands machtig waren en zaten te wachten op de taalles dichtbij, vertrouwd en veilig. Maar ook samen.
De eerste stappen zijn gezet. Inmiddels zijn er 33 vrouwen actief met taalles te geven aan groepen aan de hand van de dagelijkse praktijk in Charlois en Feijenoord. Deze vrouwen laten zien wat ze met een klein steuntje in de rug kunnen en willen doen om zelf en anderen mee te kunnen laten doen aan onze Rotterdamse samenleving. KIPPEVEL van de kracht die daaruit spreekt. Goed te zien dat de deelgemeente Charlois bij monde van Theo Coskun en stedelijke organisaties als OpZoomerMee eendrachtig hierin optrekken en de benodigde steentjes bijdragen. Ook straks weer in 2013 zijn we van de partij.

 

Dit bericht is geplaatst in Bijzondere Projecten, Participatie, Speeches. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>