Meiden aan zet tonen hun talenten, kracht en ambitie

De slotbijeenkomst van het project Meiden aan zet geeft mij de gelegenheid in gesprek met jullie te gaan. Allereerst dank aan Al Jisr om met dit project 312 meiden tussen de 15 en 25 jaar de kans te geven zelfonderzoek te doen naar hun mogelijkheden. Ook de barrières zijn goed aan bod gekomen. Als iets duidelijk is geworden dan is het wel hoe krachtig jezelf kunt zijn: het begint en eindigt uiteindelijk altijd bij jezelf, bij jouw talenten, bij ondernemerschap en moed.

 

Om de kennis over en de netwerken van talenten van specifiek vrouwen in Rotterdam beter te benutten is het kenniscentrum Vrouwenemancipatie onder leiding van Dona Daria afgelopen jaar gestart. Je zou willen dat extra aandacht voor vrouwenemancipatie niet meer nodig is, maar niets is minder waar. Zolang bijvoorbeeld vrouwen gemiddeld minder betaald krijgen dan mannen in vergelijkbare functies en de selectie aan de top niet overal gelijke kansen biedt is er nog veel te doen. Datzelfde geldt ook voor meer halen uit diversiteit. In deze zaal zie ik een prachtafspiegeling van de rijkdom aan diversiteit in onze stad. Dat kunnen en moeten we meer benutten.

Om jullie een idee te gevan van de manier waarop we talentontwikkeling stimuleren geef ik twee voorbeelden: Port Angels en My Generation At Work. Allereerst de Port Angels. In de haven werken relatief weinig vrouwen. Al jaren worden diverse projecten en programma's uitgevoerd om hieraan iets te doen. De Port Angels is noch een project noch een programma. Het is een verzameling vrouwen bijna allemaal werkzaam in de haven of dicht daarbij die zichzelf om niet aanbieden om andere vrouwen te stimuleren te kiezen voor werk in de haven, te beginnen met opleidingen die daarop aansluiten. We begonnen met een klein clubje, inmiddels bevat de LinkedIn groep meer dan 200 leden. Een moderne vorm van een new girls network.

Ander voorbeeld is My Generation At Work. Omdat we weten dat jullie zelf zeer goede ideeën hebben om jongeren en werk dichter bij elkaar te brengen, doet Rotterdam mee met dit Europese project van 12 steden. Eén van de onderdelen is een prijsvraag die loopt tot 31 december 2012, waarmee onder meer een reis naar Europese jongerenhoofdstad Maribor in Slovenië valt te winnen. Meer informatie is te vinden op facebook.com/MyGenerationAtWork.

Terug naar jullie project Meiden aan zet. Drie aanbevelingen geven jullie me mee: emancipatietrainingen voor jongens, gendergelijkheid in de opvoeding en meer en betere stageplekken. Drie thema's waarop de gemeente haar steentje bijdraagt, maar waar we ook samen nog veel werk hebben te verzetten. Bundeling van onze krachten is daarbij essentieel. De gemeente kan beter aansluiten op jullie leefwereld als je durft te vragen. Jullie initiatieven om je eigen toekomst zeker te stellen vormen de noodzakelijke basisvoorwaarde. Kies de opleiding waarmee je ook echt een baan kunt verwerven die je voorziet in een eigen inkomen, voldoende om ten allen tijde op eigen benen te kunnen staan. Zoek daarbij net iets verder dan je eigen kring: alleen zo krijg je een goed beeld van alle mogelijke beroepen die passen bij je talenten. Ik wens jullie heel veel succes daarbij.

 

Dit bericht is geplaatst in Arbeidsmarkt, Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>