Fawaka boys! Strati takki is boom lauw, maar voor een dope wrokko, moet je wel tatta-takki kunnen. Laterzzz

Gisteren heeft het college van B&W de antwoorden op de vragen van Groen Links Raadslid Nourdin el Ouali naar de raad verstuurd. Deze antwoorden zijn, zoals het hoort, in ABN gesteld. De actie “Jouw taal, Zijn taal” is niet tégen straattaal maar deze campagne is bedoeld om jongeren duidelijk te maken dat ABN noodzakelijk is om een goede baan te krijgen. Om dat te onderstrepen zijn de antwoorden, hierbij, ook nog in straattaal gegeven, zodat iedereen er kennis van kan nemen.

Vraag 1: Waarom deze tori, welke trobi lossen we op?

In ching piesies in 2013/2013 gaat binnen mbo-skoro’s meer gechekt worden op cijfers van tongo’s (takki’s). In 2011 had 60% van de boyz en de smatjes een te lage taallevel, 9.000 peeps in Roffadam! En dat is egt niet tranga weet je?

De pappi’s hier skotten de officiële mogelijkheden om hun tattataal (ABN) te verbeteren. Deze tori target de brada’s zelf. We maken het voor deze kils omin lau met apps enso. De extra taalhulp hoef je niet te getten. Wollah ik zeg je wollah ROC’s gaan de taalhulp boeng promoten en de skoro’s gaan the word ook spreaden.

Het is dope dat je kunt feunen op de block, maar er is ook je toekomst weet je. Waar je wrokko oming belangrijk is. En we denken dat je voor die shizzle moet weten hoe die torie gaat. Noh?

Vraag 2: Hoeveel doekoe kost die fatoe?

Mi mang, voor deze sani zijn boeng veel dingen gedaan. Oming torries op Facebook en website van ROC’s, paar lauwe kino’s enzo, biggie pica’s op scorro’s. Op de radio is een spot geblazen, i sabi toh. Eindstand: Die duku voor deze torrie was 88.000 euries. Van die monnie is 60 procent voor de ontwikkeling van deze sani en isch 40 procent om die ding te fixen.

Vraag 3: Waarom niet deze doekoe spenderen aan die kils en chickies die trobie ​hebben met hun tatta-takki?

Die orga om die tatta taki te fixxen met deze hele sani van die boys en chimies is op mbo-scorro’s. Monnie voor die orga komt van gemeente en de pappies van de Rijksoverheid. Je weet zelf. Taaltrobies worden gefixt van die peeps die bij Jongerenloket aangemeld zijn. In 2012 was de monnie 905.200 euro, ah sah. Maar die peeps gebruiken nu die torries om hun taki te verbeteren niet, dat is werie mang. Dus die campagne zegt Nederlands takki is boeng voor je, anders wordt je genakt op wroko enzo. Dan wordt je wakkamang. Is nie lauw, je wilt toch in die wereld kunnen hangen enzo.

FunX over straattaal

 

Dit bericht is geplaatst in Bijzondere Projecten, In de Media, Portefeuille. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Fawaka boys! Strati takki is boom lauw, maar voor een dope wrokko, moet je wel tatta-takki kunnen. Laterzzz

  1. Steven zegt:

    Hilarisch stukje. Ik heb er hartelijk om kunnen lachen. In alle ernst, het is goed dat dit als een probleem wordt gezien en als zodanig wordt aangepakt. Jongeren die ook het ABN beheersen hebben meer kans op een mooie toekomst in de maatschappij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>