Rotterdamse interculturele aanpak voorbeeld voor de wereld.

Van 18 tot 20 april jl, nam wethouder Louwes deel aan de conferentie “Enhancing Democratic values, promoting social cohesion and furthering intercultural dialogue: sharing of best practices” in Veijle, Denemarken.

Tijdens deze conferentie gaf wethouder Louwes een keynote speech over hoe zij interculturaliteit anno 2012 ziet, refererend naar good practices in Rotterdam en bevindingen uit het rapport Staat van Integratie.

De director of Democratic Governance , Culture and Diversity van de Raad van Europa , die tevens ook present was tijdens deze conferentie gaf aan geïnspireerd te zijn door deze speech van wethouder Louwes, en heeft haar gevraagd of zjj deel wilt nemen aan de Asia – Europa Intercultural City Summit in Hamamutsu – Japan op 25 en 26 oktober 2012

Japan Foundation en Hamamutsu City zijn verantwoordelijk voor de organisatie en inhoud van deze Intercultural City Summit.

Doel van de studiereis is het creëren van goodwill bij de Raad van Europa voor de Rotterdamse aanpak en projecten, het vergroten van de kans om één van de pilotsteden te worden voor nieuwe Europese subsidiemiddelen en het uitwisselen van aandachtspunten en inzichten in de effecten van migratie en integratie.

De Raad van Europa heeft een faciliterende rol en heeft de Europese deelnemers benaderd, waaronder dus Rotterdam.

Wethouder Louwes zegt over deze reis naar Japan: “Rotterdam afficheert zich als ‘World Port, World City’. Zo’n wereldstad vertegenwoordig je niet alleen op de stoep van het stadhuis. Ik ben er trots op dat het Rotterdamse beleid wereldwijd een podium krijgt. Rotterdam staat naast bestuurders uit o.a. Dublin, Kopenhagen, Lissabon en Japanse en Koreaanse steden.”

 

Dit bericht is geplaatst in Bijzondere Projecten, Participatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>