Rotterdamboot hét visitekaartje op Gay Pride 2011

Zaterdag 6 augustus12.30 uur: direct al een groot festijn, en we waren nog maar net begonnen! Met een DJ, een live optreden van zanger Edwin en de opvarenden. Op de Rotterdamboot met ruim 300 mensen, waaronder ook collega-wethouder Marco Florijn! Ik ben trots om daar als wethouder participatie, waaronder natuurlijk ook homo-emancipatie, mee te hebben mogen feesten op de grootste boot van de parade, maar vooral de meest diverse en meest uitnodigende boot. Een parade met alle kleuren van de regenboog. En natuurlijk zijn wij herkenbaar aan de kleuren van onze stad.

Groen, de kleur van de natuur, het positivisme, als het verkeerslicht op groen staat mag je door!

Wit, de kleur van vreugde en feest, die niet voor niets bij de doop en het huwelijk veel wordt gebruikt.

Groen en wit, een kleurencombinatie die past bij de Canal Parade van de Gay Pride 2011! We feesten boordevol positiviteit. Feesten met elkaar, feesten met Amsterdammers, feesten om te mogen zijn wie je bent. De Rotterdamboot heeft Nederland iets laten zien, namelijk dit:

  • ten eerste: dat iedereen het recht heeft om open te zijn over wie hij of zij lief heeft,
  • en ten tweede: dat er ruimte moet zijn voor verschillen.

 De Rotterdamboot herbergt 300 unieke Rotterdammers. Ieder met zijn of haar eigen passies en talenten. Rotterdammers die houden van hun medemens, van welk geslacht dan ook. Die hun liefde niet willen verstoppen, hand in hand door het leven gaan en hun eigen keuzes kunnen en willen maken. We gaan in Rotterdam niet voor “don’t ask, don’t tell” maar een celebration of life in al haar facetten. Dat past bij onze stad: eerlijk en openminded.

Ik wil de stichting Rotterdam boot, alle vrijwilligers en alle partners (in het bijzonder initiatiefnemer Harry Kroesen, Humanitas en Thuiszorg  Nederland) bedanken dat dit mogelijk is gemaakt, dat wij met z’n allen kunnen laten zien dat onze stad trots is op de diversiteit!

De bekroning daarvan met de eerste prijs voor beste grote boot van de jury van de Canal Parade vervult ons met trots. Terecht dat dat ook is gevierd in Rotterdam zelf, gisteravond in Loge 90. Alwaar het feest van zaterdag in dezelfde vrolijke en positieve sfeer is voortgezet.

Dit bericht is geplaatst in Participatie, Portefeuille. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>